Oproep: Kan iemand op Anderlecht Weiler uit die droom helpen?

Oproep: "Kan iemand op Anderlecht Weiler uit die droom helpen?"

24-10-2016 08:30
1

Anderlecht verloor met 2-1 op het veld van Club Brugge. Na de wedstrijd moest René Weiler heel wat kritiek slikken. Volgens velen koos de trainer van Anderlecht voor een foute 3-5-2-opstelling. Toch vindt niet iedereen dat erg. In Het Nieuwsblad neemt Ludo Vandewalle het een beetje op voor Weiler.

"René Weiler kleurt met basisopstellingen en wissels graag buiten de lijntjes. Dat is verrassend en daardoor boeiend om te volgen", stelt Vandewalle. Toch waarschuwt de analist ook voor overmoed. "Maar het kan er ook óver gaan. Zoals dezelfde Deschacht in de spits sturen tegen Standard."

Tegen Club Brugge begon Olivier Deschacht opnieuw rechts in de achterhoede. "Eigenlijk bewijs je Deschacht met deze samenstelling geen dienst. En het team evenmin, want de 18-jarige Emmanuel Sowah voor Deschacht laten rondzwemmen haalt het rendement naar beneden."

"We zijn ook geen fan van de beperkte Stéphane Badji, maar met hem als rechtsachter in een viermansdefensie had Limbombe het gisteren toch iets moeilijker gehad. En waarom blijft Weiler de herstelde Ivan Obradovic over het hoofd zien als hij in verdedigersnood zit?"

Wil Weiler zich misschien iets te fel tonen? "Het lijkt er soms op dat de Anderlecht-trainer wil bewijzen dat hij spelers nodig heeft en rekent op de transferperiode in januari. Kan iemand op Anderlecht hem uit die droom helpen?