Racing Genk heeft een fantastische vierdaagse achter de rug

"Racing Genk heeft een fantastische vierdaagse achter de rug"

24-10-2016 07:30

Na een wat mindere periode herleefde KRC Genk de afgelopen week. Eerst versloeg het in de Europa League Athletic Bilbao met 2-0. Daarna legde het in de Jupiler STVV over de knie. Na de 1-0 zege in de derby is Marc Degryse in Het Laatste Nieuws vol lof over de Limburgers. 

"Racing Genk heeft een fantastische vierdaagse achter de rug. Eerst kon het een sterke ploeg als Athletic Bilbao kloppen in de Europa League en nu kon het op karakter STVV opzijzetten. Dat laatste was nodig ook: Genk had al te veel punten laten liggen in de competitie en kon het zich niet permitteren om dat nog eens te doen. Evident was het tegen STVV niet - een derby is altijd moeilijk, maar dat het team van Maes op karakter toch kon vieren, is knap", stelt Degryse.

Bij de Limburgers zitten er heel wat jongens met talent. Dat ziet ook Degryse. "Genk heeft aansluiting met de top zes en dat is goed, want anders zou de druk alleen maar toenemen en komen er ambetante vragen. Wat mij betreft bezit Genk een ploeg voor play-off 1. Bailey, Pozuelo en Ndidi hebben iets speciaals, maar ook jongens als Karelis, Samatta en Trossard hebben veel kwaliteiten. Er is zelfs potentieel voor de top drie."