Preud'homme ontfermt zich over Wesley na rode kaart: Hij is nog een kind

Preud'homme ontfermt zich over Wesley na rode kaart: "Hij is nog een kind"

23-10-2016 23:19

Michel Preud'homme blijft ondanks de rode kaart voor Wesley nog mild voor de jonge Braziliaan. De spits pakte een domme rode kaart, maar zag Club Brugge toch nog winnen (2-1). Preud'homme beschermt zijn jonge pupil.

Club Brugge leek alles in handen te hebben en op een gemakkelijke winst af te stevenen tegen Anderlecht. In de laatste minuten kreeg Blauw-Zwart het toch nog wat moeilijker. Ongetwijfeld omwille van de rode kaart voor Wesley. Twintig minuten voor tijd sloegen de stoppen door bij de Braziliaan. Hij reageerde zich af na een duel met Kara en gaf de Senegalees een elleboogstoot. Een rode kaart was het gevolg.

"Ik was bezig met iets anders en heb het niet gezien. Maar op de bank werd meteen tegen mij gezegd dat het terecht rood was", zegt Preud'homme aan Het Laatste Nieuws. De coach wil Wesley zeker nog niet opgeven. "Hij is er het hart van in en had een slechte reactie daar. Dat mag hij niet doen en dat zijn dingen die moet hij leren. Het is nog altijd een leerproces voor hem. Wesley is een beer, maar hij is heel jong en eigenlijk nog een kind. Hij moet leren van niet te reageren met al die druk en provocaties", aldus Preud'homme.