Real Madrid ontsnapt aan puntenverlies en blijft koploper in Spanje

Real Madrid ontsnapt aan puntenverlies en blijft koploper in Spanje

23-10-2016 22:48

Real Madrid is ternauwernood ontsnapt aan puntenverlies. De Madrilenen waren in eigen huis te sterk voor Athletic Bilbao (2-1). De winnende treffer viel pas in de slotfase voor de koploper in Spanje.

In de beginfase leek Real Madrid een eenvoudige avond tegemoet te gaan. Al vroeg in de wedstrijd opende Karim Benzema de score. De Koninklijke sneed zichzelf in de vingers met de gelijkmaker van B‎ilbao, dat donderdag in de Europa League nog met 2-0 verloor van Racing Genk. De defensie van Real klungelde en Sabin Merino profiteerde daar dankbaar van.

De overtuiging ontbrak bij Real en het duel dreigde af te stevenen op een gelijkspel. Invaller Alvaro Morata stak daar echter een stokje voor. Zeven minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd schoot hij de bevrijdende 2-1 binnen. Cristiano Ronaldo had vlak voor het eindsignaal een grote kans om het duel definitief te beslissen, maar hij hielp de mogelijkheid om zeep.

Door de zege behoudt Real de koppositie in de Primera Division. Bovenin staat alles dicht bij elkaar. Sevilla volgt op een punt, daarachter staan FC Barcelona en Villarreal op twee punten. Het verschil tussen Real en stadsgenoot Atletico Madrid bedraagt drie punten.