Vreven na forfaitscore: ''Als je niet verdedigt, kun je geen resultaat halen''

Vreven na forfaitscore: ''Als je niet verdedigt, kun je geen resultaat halen''

23-10-2016 22:35
1

Standard Luik zette Waasland-Beveren zondagavond met speels gemak opzij: 5-0. Stijn Vreven beleefde als coach van de verliezende ploeg dan ook een pijnlijke avond. Na afloop was hij vanzelfspreken niet te spreken over zijn defensie.

"Als je niet verdedigt, kun je geen resultaat halen'', zet hij direct de toon in gesprek met Sporza. ''Veel goals die vielen, waren zelfs geen kansen. Het waren weggevers. We speelden met twee spitsen en creëerden nog niks. Standard voelde dat we een gewond dier waren en kneep ons dood'', analyseerde Vreven.

Vreven probeerden na de kansloze nederlaag toch een positief puntje te vinden. ''We verliezen wel met 5 goals, maar verliezen maar 3 punten. We hebben al zwaardere tikken gehad, we zullen donderdag tegen Moeskroen drie belangrijke punten proberen te pakken." Het is een zespuntenmatch voor Vreven en zijn mannen. Waasland-Beveren is door de stuntzege van AS Eupen op AA Gent zelfs de rode lantaarn na de elfde speeldag en de druk voor de match tegen degradatieconcurrentie Moeskroen is daarmee enkel groter geworden.