Club Brugge op rapport: Limbombe de orkestmeester van ijzersterk Blauw-Zwart

Club Brugge op rapport: Limbombe de orkestmeester van ijzersterk Blauw-Zwart

23-10-2016 18:02
3

Zondag stond er geen maat op Club Brugge. Uiteindelijk won het met 2-1 van Anderlecht. Tijd om de spelers van Blauw-Zwart een cijfer te geven voor hun wedstrijd. Het zal niet verbazen dat de scores hoog liggen voor de troepen van Michel Preud'homme.

Ludovic Butelle – 6,5
Ludo kende wat moeilijke weken, maar stond er tegen Anderlecht opnieuw. Had weinig werk te doen, maar stuurde zijn verdededing goed. Kon niets doen aan het tegendoelpunt. We kunnen hem niet meer geven, omdat hij zo weinig moest doen.

Ricardo van Rhijn - 7
Speelde net als de rechts van de Brugse achterhoede een goede partij. Kwam nooit in de problemen. Ving de rushes van Frank Acheampong goed op.

Benoït Poulain – 7
Weinig op aan te merken. Speelde goed. Gaf samen met Stefano Denswil amper iets weg.

Stefano Denswil – 7,5
De Nederlandse rots stond er ook weer tegen Anderlecht. Hield samen met Poulain heel lang Lukasz Teodorczyk uit de match. Van alle verdedigers blonk Denswil het meeste uit tegen Anderlecht.

Dion Cools – 7 
Speelde op links tegen zijn voet in, maar dat was haast niet te merken. Stond goed zijn mannetje. Olivier Deschacht let je op?

Claudemir – 7
Tegen Porto zakte hij nog door het ijs. Tegen Anderlecht haalde de middenvelder een meer dan behoorlijk niveau. Youri Tielemans en Leander Dendoncker kwamen amper in het stuk voor.

Timmy Simons – 7
Good Old Timmy bleef meer dan overeind in de topper. Niet spectaculair. Gewoon goed.

Hans Vanaken – 7,5
Scoren lukte Vanaken de afgelopen weken niet, maar tegen Anderlecht had hij amper negen minuten nodig om de netten te doen trillen. Dook regelmatig op in de zestien. Speelde perfect tussen de linies. Claimde nog tevergeefs een strafschop.

Ruud Vormer – 7,5
Vormer kreeg tegen Anderlecht een iets andere rol. Mocht zich offensief uitleven en deed dat met verve. Bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt.

Jelle Vossen – 6,5
Werkte hard, maar kon voorin net voor wat te weinig dreiging zorgen.

Anthony Limbombe - 8,5
Over de absolute uitblinker van de match bestaat geen twijfel. Op links dartelde Limbombe. De verdedigers van Anderlecht wisten niet hoe hem te stuiten. Met twee assists zeer bepalend.