Preud'homme looft uitblinker voor sterke match: ''Hij heeft het perfect gedaan''

Preud'homme looft uitblinker voor sterke match: ''Hij heeft het perfect gedaan''

23-10-2016 17:54

Michel Preud'homme boekte uitgerekend tegen Anderlecht zijn honderste overwinnning als coach van Club Brugge. Zijn ploeg was in eigen huis met 2-1 te sterk voor de aartsrivaal uit Brussel. Preud'homme was dan ook een zeer tevreden man na afloop.

Preud'homme vond dat de score zelfs nog hoger uit had kunnen vallen. ''Ons overwicht was groter dan de stand op het scorebord, maar je speelt een hele tijd 10 tegen 11 natuurlijk'', doelde hij op de rode kaart van Wesley. ''Als we met 11 blijven staan dan heb je alles onder controle. Behalve de stilstaande fases want Anderlecht is daar heel sterk op met veel kracht in hun ploeg. We kregen veel kansen en hebben bijna niks weggegven'', noteerde Het Laatste Nieuws.

Anthony Limbombe was één van de absolute uitblinkers in de topper en Preud'homme gaf de flankspeler dan ook veel lof voor zijn optreden. "Anthony Limbombe heeft de taak van Izquierdo perfect overgenomen. Tegen AA Gent was dat bijvoorbeeld al zo. Een ploeg met drie mannen achteraan kunnen we bekampen met hem op links. Hij heeft het perfect gedaan en twee assists gegeven.''

Limbombe was echter niet de enige speler die een extra pluim kreeg. ''Ook Vormer, Claudemir en Denswil waren sterk. En de rest ook natuurlijk. Als je bekijkt wat Timmy Simons allemaal heeft gedaan. Ook Cools heeft het als rechtsback op de linksback heel goed gedaan. Stanciu zat niet in de match dus dat was perfect'', aldus Preud'homme.