Weiler vindt verklaring voor nederlaag: ''Er was weinig tijd om te recupereren''

Weiler vindt verklaring voor nederlaag: ''Er was weinig tijd om te recupereren''

23-10-2016 17:42
4

Anderlecht moest zondagmiddag zijn meerdere erkennen in aartsrivaal Club Brugge. De topper in het Jan Breydelstadion eindigde in 2-1. Anderlecht-coach René Weiler probeerde een verklaring te vinden voor de nederlaag.

De Zwitser wilde de mindere recuperatietijd van zijn spelers niet aanvoeren als een excuus, maar begon er toch over na de match. Paars-wit had twee dagen minder rust in de Europese week. "Ik moet zeggen dat we vermoeid waren vandaag. Dit is onze tweede match op vier dagen tijd. Er was weinig tijd om te recupereren'', tekende Het Laatste Nieuws op. ''Maar goed, de zege van Club Brugge is wel verdiend. Ze hebben beter gespeeld'', zo gaf hij toe.

Weiler legde echter ook de schuld bij zichzelf, want hij had achteraf spijt van zijn tactische keuze. "Ik speelde hetzelfde systeem als in Mainz en probeerde daarop voort te bouwen. Daar heb ik nu spijt van. We speelden te ver van de zestien van Club. Dan mag je de bal daar nog leggen. Als er niemand is, kan je niet scoren. We speelden vandaag te individueel'', baalde hij.