Sterk Club Brugge drie maten te groot voor Anderlecht

23-10-2016 16:19
7

Op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League heeft Club Brugge de topper gewonnen. In eigen huis versloeg het Anderlecht met 2-1. Zelfs een rode kaart van Wesley tegen Blauw-Zwart niet al te veel bibberen.

Zowel Club Brugge als Anderlecht kwamen de afgelopen week Europees in actie. Na de 1-2 nederlaag tegen Porto in de Champions League voerde Michel Preud’homme slechts één wissel door. Dion Cools mocht zich nog eens bewijzen op de linksachter. Tomas Pina moest plaatsnemen op de bank. Bij Anderlecht liet René Weiler dezelfde elf als tegen Mainz (1-1) in de Europa League staan. Olivier Deschacht begon dus weer rechts in de achterhoede.

Meteen na het eerste fluitsignaal liet Club Brugge zien wie de baas was in Jan Breydel. De eerste kansen lieten niet lang op zich wachten en na negen minuten was het al raak. Een sterke Anthony Limbombe gaf op links perfect voor en Hans Vanaken knikte raak, 1-0. Ook na de openingsgoal speelde Club Brugge complexloos. Het kreeg een vijftal kansen, maar wist voor de rust niet meer te scoren. Anderlecht kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een kopballetje van Bram Nuytinck. Die kans kwam dan nog na een corner.

Meteen na de pauze was het dan toch raak voor thuisploeg. Opnieuw lag Limbombe aan de basis van het doelpunt. Ditmaal bediende hij Ruud Vormer. Aan de tweede paal verschalkte de Nederlander Davy Roef.

Rood Wesley
Ook na de pauze lukte er bij paars-wit niets. Voor de derde keer op rij moest Nicolae Stanciu vervroegd naar de kant. Dat vonden de fans van Club Brugge wel leuk. Anderlecht leek niet meer in de wedstrijd te kunnen komen, maar toen kreeg het plots de hulp van Wesley. Zeven minuten nadat hij Jelle Vossen verving, deelde hij een dubbele elleboog uit aan Kara Mbodji. Rood was zijn deel.

Met één man meer probeerde Anderlecht dan toch nog aan te zetten. Echt geweldig ging dat ook niet. Club Brugge claimde nog een strafscop na een fase tussen Youri Tielemans en Vanaken. Toch scoorde Anderlecht drie minuten voor het einde nog tegen. Wie anders dan Lukasz Teodorczyk trof raak. De Pool glipte door de buitenspelval en zette de 2-1 op het bord. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Anderlecht niet.

Door de overwinning klimt Club Brugge naar de vierde plaats. Het telt nu negentien punten. Dat zijn er vier minder dan leider Zulte Waregem. Anderlecht staat nu tweede. Paars-wit heeft twee punten minder dan Essevee