'Ah, wat doet gij hier?', vroegen ze. 'Meetrainen, mag het?', heb ik geantwoord

"'Ah, wat doet gij hier?', vroegen ze. 'Meetrainen, mag het?', heb ik geantwoord"

23-10-2016 12:32

Flitsen van topklasse liet Youri Tielemans altijd al bewonderen, maar sinds dit seizoen legt hij ook een constante in zijn prestaties. Dat leidde in de afgelopen interlandperiode tot een selectie voor de Rode Duivels. Tielemans vertelt nu hoe hij dat nieuws vernomen heeft.

Het goudhaantje van RSC Anderlecht begon de week nietsvermoedend bij de nationale beloften. "We hadden op maandag een meeting en daarna een training", doet hij het relaas bij Het Laatste Nieuws. "Voor de meeting kwam Johan Walem op mij afgestapt. "Ik heb een cadeautje voor je", zei hij. "Martínez heeft straks een onderhoud met jou om je te vertellen dat je bij de A-ploeg komt."

Geen onderbroeken of sokken
"Tijdens de meeting kwam de bondscoach in de zaal en sprak hij de hele groep toe. Hij geloofde in ons. Kwalificatie voor het EK zou een boost zijn voor het hele voetbal in België. Daarna sprak hij mij onder vier ogen. Hij vroeg mij de hele week bij de Rode Duivels te blijven. Maar ik had geen kleren bij – onderbroeken, sokken… – of wasgerief!", lacht Tielemans.

"Met de beloften mocht je ’s avonds naar huis, de A-ploeg bleef in afzondering in het hotel. Ik ben nog snel naar huis moeten rijden om mijn spullen te halen. Ik was net op tijd in de kleedkamer. ‘Ah, wat doet gij hier?’, vroegen ze allemaal. ‘Meetrainen. Mag het?’, heb ik geantwoord."