De Cock maakte zich onsterfelijk bij Brugge-fans: Je beseft niet wat je doet

De Cock maakte zich onsterfelijk bij Brugge-fans: "Je beseft niet wat je doet"

23-10-2016 11:41

Ruim tweehonderd wedstrijden werkte Olivier De Cock af in het shirt van Club Brugge. Eén van de meest memorabele uit die reeks was ongetwijfeld de kraker tegen RSC Anderlecht op 7 december 2002. De Cock scoorde toen in een zeer tumultueuze uitgave van de klassieker (2-1).

Zo'n veertien jaar na datum wordt de voormalige rechtsback nog steeds herinnerd aan die goal. "Mij spreken ze nog altijd aan over de match tegen Anderlecht, die we met 2-1 winnen, waar De Bleeckere al die rode kaarten heeft uitgedeeld", geeft hij mee bij FCB Support. "Dat gevoel, dat weet ik nog, toen was ik een seconde of vier-vijf volledig weg."

Op zo'n momenten durft een mens zich al eens te laten gaan. "Ik deed dan ook een middenvinger of ander gebaar naar de supporters van Anderlecht. Maar op dat moment... Je moet dat eigenlijk op de beelden zien achteraf: 'Ben ik dat?' Je beseft niet goed wat je doet", is De Cock nog steeds onder de indruk. Dat seizoen werd Club Brugge voor de twaalfde keer in haar bestaan landskampioen.