Gent aast op versterking: Puntenpakker als Sels en doelpuntenmaker type Depoitre

Gent aast op versterking: "Puntenpakker als Sels en doelpuntenmaker type Depoitre"

23-10-2016 11:12

Ondanks belangrijke vertrekkers als Sven Kums, Matz Sels en Laurent Depoitre doet AA Gent het meer dan behoorlijk in het huidige seizoen. De Oost-Vlamingen draaien bovenaan mee in de competitie en zijn ook nog in strijd voor de knock-out-fase van de Europa League. Kwalificatie kan positieve gevolgen hebben.

Journalist Stefan Van Loock weet namelijk dat trainer Hein Vanhaezebrouck een geschenkje mag verwachten als Gent haar EL-poule overleeft. "Als Gent Europees overwintert, wat ondanks de 5-0 pandoering van donderdag (tegen Shakhtar Donetsk, nvdr.) nog altijd een meer dan realistische ambitie is, komt er versterking, zo kondigde voorzitter Ivan De Witte aan", onthult Van Loock in De Witte Duivel. 

De ex-woordvoerder van de Belgische voetbalbond weet zelfs welke posities cruciaal zijn voor De Witte en co. "De komst van een puntenpakker als Matz Sels en een doelpuntenmaker type Laurent Depoitre lijken de absolute prioriteiten." Nochtans investeerden De Buffalo's voorbije zomer al in die posities, door Jacob Rinne, Emir Kujovic en topschutter Jérémy Perbet aan te trekken.