Dood van Mertens zindert na bij Kums: Het heeft mij compleet veranderd

Dood van Mertens zindert na bij Kums: "Het heeft mij compleet veranderd"

23-10-2016 09:45

Het is ondertussen een dik jaar geleden dat Grégory Mertens overleed. De speler van Sporting Lokeren zakte in mekaar tijdens een wedstrijd. Zijn achterneef Sven Kums geeft in Humo aan dat die dood hem helemaal heeft veranderd.

De twee waren heel verre familie van mekaar, echt goede kennissen waren het dus niet. "We waren niet zo close, maar hij woonde ook in Dilbeek en zo kwamen we elkaar toch geregeld tegen. Het contact was altijd hartelijk."

Kums geeft aan dat hij sindsdien meer nadenkt over het leven. "Zijn dood heeft mij als mens veranderd. We genieten nu van de eenvoudige dingen. Had ik vroeger een dag vrij, dan wilde ik rusten. Nu zeg ik kom, we zijn weg. Elke keer als ik een veld opstap, dan denk ik aan hem. Mijn scheenbeschermers zijn nu ook gepersonaliseerd, zijn truitje staat erop."

Kums toont ook naast het veld respect voor zijn achterneef. "Tot mijn transfer gingen we regelmatig zijn graf bezoeken. Een halfuurtje wandelen. Speciaal voor hem. Niet omdat we er toevallig passeerden."