Enrique baalt van zware blessure Iniesta: 'Er werd geen gele kaart gegeven'

Enrique baalt van zware blessure Iniesta: 'Er werd geen gele kaart gegeven'

23-10-2016 09:15

Luis Enrique heeft na de zege van FC Barcelona op Valencia de loftrompet gestoken over zijn elftal. De trainer roemt de mentaliteit van de Catalanen, die met 3-2 wonnen in Mestalla door een benutte penalty van Lionel Messi in de slotfase.

"De manier waarop wij hier hebben gewonnen zegt veel over het karakter van dit team, ondanks de tegenslagen die we te verwerken kregen, zoals de blessure van Andrés Iniesta. Dat is jammer", vertelt Enrique. "Maar het karakter was er. De spelers geloven in elkaar en doen er alles aan om te winnen, maar het is het doel om dat te doen met minder tegenslagen."

"Het was een typische Valencia – Barcelona, met spanning, intensiteit en kansen voor beide teams om te winnen", vervolgt Enrique in Spaanse media. "We begonnen goed en gingen halverwege aan de leiding. In de tweede helft beleefden we echter vijf gekke minuten. We hadden wat geluk met de 2-2, maar op het laatst toonden we waartoe we in staat zijn."

Smetje was de blessure van Iniesta. "We zagen meteen dat hij geblesseerd was, maar er werd geen gele kaart gegeven", reageert een verbaasde Enrique. Inmiddels is duidelijk dat de spelmaker zo'n zes tot acht weken moet toekijken.