Juventus opnieuw onderuit in Milaan: supertalenten van levensbelang

22-10-2016 22:54

Juventus is voor de tweede keer dit seizoen onderuit gegaan in Milaan. In navolging van het Internazionale was zaterdagavond AC Milan te sterk: 1-0.

Onverdiend was de Milanese overwinning niet te noemen. Enigszins gelukkig wél. Juventus dacht in de eerste helft namelijk op voorsprong te komen via een vrije trap van Miralem Pjanic, maar het doelpunt werd na minutenlang gekonkel tussen de arbitrage afgekeurd. Het resultaat: veel frustratie op het veld, geel voor de protesterende Pjanic en een gelijke ruststand.

Juventus bleef in het vervolg nipt sterker. Juan Cuadrado, die in de eerste helft inviel voor de geblesseerde Paulo Dybala, kwam meerdere keren in scoringspositie, maar had het vizier niet op scherp staan. Milan was wél effectief: Manuel Locatelli (18) onderstreepte zijn enorme potentie met een geweldige knal in de 65e minuut: 1-0.

Juventus ontketende in de slotfase nog een offensief, maar een doelpunt bleef uit. Dat was voor een groot deel te danken aan Gianluigi Donnarumma, de zeventienjarige doelman van Milan. Hij tikte in de 96e minuut een 'zekere' treffer van Juventus uit de kruising.