Update: Winnend Barcelona komt met nieuws over geblesseerde Iniesta

22-10-2016 23:30

Op bezoek bij Valencia heeft FC Barcelona in de absolute slotfase een overwinning geboekt. Lionel Messi schoot in blessuretijd een penalty binnen: 2-3. Een grote domper voor Barça is een ogenschijnlijk ernstig blessure voor Andrés Iniesta.

De captain van de Catalanen werd al na een minuut of tien uit de wedstrijd geschopt door Mario Suarez. Huilend op een brancard verliet Iniesta het veld. Gevreesd wordt dat de stilist een zware knieblessure heeft. Volgens eerste berichten is hij zeker drie á vier maanden uit de roulatie.

In Mestalla tekende Messi in de 22e minuut voor de openingstreffer. Op aangeven van Ivan Rakitic maakte de Argentijnse wereldster zijn tiende goal in de laatste zes duels. Na de pauze leek het helemaal mis te gaan voor Barça. Munir (52e minuut) en Rodrigo (56e minuut) scoorden. Dankzij een snelle gelijkmaker van Luis Suarez en een hele late treffer van Messi - de bal ging op de stip na een overtreding van Aymen Abdennour - werd er alsnog gewonnen.

Door de winst staat Barcelona nu op negentien punten uit negen duels. Atlético Madrid (Sevilla-uit) en Real Madrid (Bilbao-thuis) staan beide op achttien punten en krijgen zondag de kans om dus weer over Barça heen te klimmen.

Update 23.30: FC Barcelona is Andrés Iniesta voorlopig kwijt. De Spaanse spelmaker heeft in het gewonnen competitieduel met Valencia (2-3) een knieblessure opgelopen en is zes tot acht weken uit de roulatie, laat Barça weten. Iniesta wordt de komende dagen nader onderzocht.