OPSTELLINGEN: Zulte Waregem jaagt op koppositie tegen Lokeren

OPSTELLINGEN: Zulte Waregem jaagt op koppositie tegen Lokeren

22-10-2016 17:02

Zulte Waregem - Lokeren is de eerste match van de zaterdagavond in de Jupiler Pro League. De thuisploeg heeft een punt achterstand op leider Anderlecht en wil de koppostitie graag weer heroveren. Lokeren hoopt dan eindelijk op een goed resultaat op vreemde bodem. Deze 22 namen staan aan de aftrap.

Zulte Waregem wil in het eigen Regenboogstadion zich herstellen van een 3-0 nederlaag tegen AA Gent. Ondanks het verlies kiest trainer Francky Dury voor dezelfde elf namen als tegen de Buffalo's. Essevee heeft een sterke thuisreputatie, want is na vijf matchen nog ongeslagen met een mooie 11 op 15.

Opponenet Lokeren presteert dan weer dramatisch op verplaatsingen. Enkel tegen Waasland-Beveren werd er een puntje gepakt, de andere vier uitmatchen gingen verloren. De Waaslanders waren leek vorige week op weg naar een verrassing in het Astridpark, maar Anderlecht kaapte in de 89e minuut toch drie punten weg: 1-0. In vergelijking met dat duel heeft Georges Leekens zijn team op één plek gewijzigd. Ayanda Patosi krijgt de voorkeur boven Sergiey Bolbat.

Leekens kende de nodige problemen in de aanloop naar deze ontmoeting, maar heeft twijfelgevallen Kilian Overmeire en Sverrir Ingi Ingason kunnen toch starten. Georgis Galitsios werd tegen Anderlecht van het veld gestuurd met een rode kaart, maar kun door strafvermindering toch opgesteld worden door zijn coach. Leekens kan echter niet beschikken over Nikola Jambor, Tom De Sutter, Koen Persoons, Bob Straetman en Lewis Enoh.