Coach Gevaert moet nu luisteren naar John Bico: Ik moet mij aanpassen

Coach Gevaert moet nu luisteren naar John Bico: "Ik moet mij aanpassen"

22-10-2016 13:45

David Gevaert heeft zijn eerste trainingsweek bij Antwerp achter de rug. Een zege tegen Lommel United zou een mooi begin zijn voor de 'nieuwe' trainer, die enkele maanden geleden nog werd ontslagen door Antwerp.

Dat Fred Vanderbiest ontslagen zou worden, dat hing in de lucht. Maar Gevaert is wel een bijzonder verrassende opvolger. "De komst van John Bico en de terugkeer van mezelf was zowel voor mensen binnen als buiten de club een serieuze schok, maar soms heb je een schokeffect nodig om de boel weer in gang te zetten. Laat ons hopen dat dit datgene is wat deze spelersgroep nodig heeft om weer boven zichzelf uit te stijgen", meldt Gevaert aan Het Laatste Nieuws.

Gevaert is niet meer de eindverantwoordelijke, hij is enkel de veldtrainer. Voor 'zijn' Antwerp wil hij dat echter graag doen. "Ik moet me aanpassen aan deze nieuwe situatie. Bij eender welke andere club was dit onmogelijk geweest. Ik was trouwens niet rancuneus, nadat ik vijf maanden geleden moest vertrekken. Het was pijnlijk om er niet meer bij te horen. Nu maak ik weer deel uit van de Antwerp-familie en daar ben ik blij om."

Gevaert beseft in ieder geval dat hij stevig aan de bak moet met deze kern. "Het is duidelijk dat deze groep uit een heel moeilijke periode komt en het is onze taak om er zo snel mogelijk weer plezier en vertrouwen in te pompen. Te veel ego's? Ach, die komen alleen boven als het minder goed gaat. Resultaten bepalen alles in het voetbal, dus komt het erop aan om snel weer in een goeie flow te geraken."