Geeft Martinez middenvelder eindelijk een cap? Misschien ziet hij me wel staan

Geeft Martinez middenvelder eindelijk een cap? "Misschien ziet hij me wel staan"

22-10-2016 13:15

Sven Kums zat al drie keer op de bank bij de Rode Duivels, maar heeft nog altijd geen minuten achter zijn naam staan. Ook de transfer van Udinese biedt voorlopig geen soelaas. In Humo geeft hij toe dat dat toch steekt.

Kums hoopt ooit te kunnen terugkijken op een mooie carrière, mét de Rode Duivels dus. "Als ik mijn kinderen later laat zien waar ik allemaal gespeeld heb en ze vragen: 'En was je nooit Rode Duivel?", dan zou ik liever niet nee moeten antwoorden. Maar ik ben er niet op gefocust", maakt hij wel nog duidelijk.

De afgelaste interland tegen Spanje was naar verluidt een gemiste kans voor Kums. Hij had veel kans op speelminuten in die partij, maar zelf nuanceert hij dat. "Sommigen dachten dat ik zou spelen, maar ik zou niet aan de aftrap hebben gestaan. Dat weet ik zeker."

Met Roberto Martinez is er nu een Spaanse bondscoach gekomen, dat moet een passeur als Kums liggen. Martinez negeert hem echter voorlopig. "Misschien ziet hij me wel staan, maar heeft het tijd nodig", houdt Kums alle opties open.

Geen Pirlo
Heel wat analisten beweren dat Kums het type is dat de Duivels missen: een schakelspeler die de bal vlot rondtikt. "Ik ben vaak vergeleken met Pirlo, maar zo zie ik mezelf niet. Ik vind mezelf iets aanvallender, zoals Iniesta bijvoorbeeld. Bij Udinese hebben we nu een trainer die de bal hoger wil heroveren en offensiever wil spelen. Allemaal zaken die meer aansluiten bij mijn filosofie."