Club Brugge rijdt uitstekend Europees parcours: Europa is voor het snelle geld

Club Brugge rijdt uitstekend Europees parcours: "Europa is voor het snelle geld"

22-10-2016 12:00
2

Vijf Belgische teams treden dit seizoen aan in de Europese competities: vier in de Europa League en Club Brugge in de Champions League. De West-Vlamingen behaalden daarin nog geen punt, maar columnist Hans Vandeweghe is ervan overtuigd dat zij daarmee een uitstekende zaak doen.

"Club Brugge beseft het misschien nog niet, maar onder de Belgische teams zijn zij voorlopig de grote winnaar in Europa", geeft Vandeweghe zijn eigen visie in De Morgen. "Ze zullen geen 5,5 miljoen extra verdienen zoals Gent, maar als ze begin december ook nog eens het geluk hebben niet als derde, maar als vierde te eindigen in hun groep, waardoor die ellende van de Europa League aan hen voorbijgaat, hebben ze een makkelijke 15 miljoen euro verdiend."

"Een masterplan zal het wel niet zijn, maar ongewild is Club Brugge bezig aan een prima efficiëntie-oefening: met minimale inspanning geld oprapen in Europa en maximaal uitgerust aan 2017 beginnen, in de hoop van in mei weer op dat kampioenenpodium te staan en weer 15 miljoen of nog meer in de pocket te hebben. Europa is voor het snelle geld. Dat verdien je niet door te presteren in Europa, maar in België", eindigt Vandeweghe.