Bruggeling zat in de fysieke problemen: Was nooit helemaal pijnvrij

Bruggeling zat in de fysieke problemen: "Was nooit helemaal pijnvrij"

22-10-2016 09:09

Voorlopig is het wachten op het eerste doelpunt van Abdoulay Diaby dit seizoen. De spits kon nog niet scoren. Diaby zelf weet waarom hij het dit seizoen zo moeilijk heeft.

"Op 22 mei speelde ik mijn laatste match van het seizoen tegen KV Oostende, maar op 4 juni moest ik nog met Mali aantreden. Daarom gunde de trainer me tien dagen extra vakantie - de jongens waren al volop aan het opbouwen toen ik aansloot", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Bij één van de eerste trainingen liep het meteen mis. Ik kreeg een pijnscheut in de linkerbil - da's een gevoelige plek bij mij. Het verdict was hard: veertien dagen rust. Dat maakte dat ik intussen al 25 dagen achterstand had op de rest van de spelersgroep", legt Diaby uit.

Niet klaar
Die achterstand kon Diaby aanvankelijk niet inhalen."Ik wil geen excuses zoeken - de mensen hebben daar geen boodschap aan -, maar ik was eigenlijk niet klaar voor de competitiestart. Ik heb bijna geen oefenduels gehad en ook in de Supercup tegen Standard deed ik slechts dertig minuten mee."

"Ik was nooit helemaal pijnvrij, maar het is niet omdat je pijn hebt, dat je niet kunt spelen. Ik wilde de ploeg helpen. Misschien had ik dat beter niet gedaan." De Malinees lijkt nu toch helemaal klaar. "Rust was noodzakelijk. Nu ben ik klaar voor een doorstart", vertelt hij.