Maes ziet topspeler in kern rondlopen: Over twee, drie jaar een supervoetballer

Maes ziet topspeler in kern rondlopen: "Over twee, drie jaar een supervoetballer"

22-10-2016 08:40

Peter Maes kan zijn lof voor Wilfred Ndidi niet onder stoelen of banken steken. De Nigeriaanse middenvelder maakte de voorbije weken indruk. Volgens Maes is Ndidi tot grote dingen in staat.

"Ik denk niet dat er in België, naast ons, één ploeg is die maar één defensief ingestelde middenvelder opstelt", zegt Maes in Het Laatste Nieuws. Met Ndidi heeft Genk een speler die enorm veel ruimte kan bestrijken. "Hij speelt op dit moment vooral in functie van die andere jongens. Ndidi is van nature een voetballer die graag die gaten voor anderen dichtloopt en liever vanuit de recuperatie speelt", klinkt het.

Maes ziet echter nog verbeterpunten. "In een volgende stap moet Ndidi ook creatiever worden en zelf de aanvallen op gang brengen. Omdat we offensief spelen, zullen ploegen tegen ons steeds meer inzakken. Daardoor komt er automatisch ruimte voor Ndidi, die moet hij nog meer gaan benutten."

Toch gelooft de coach dat de Nigeriaan voor een grote carrière staat. "Maar jongens, vergeet niet dat hij nog maar negentien jaar is, hé. Over twee, drie jaar is Ndidi echt een supervoetballer", besluit Maes.