Vanhaezebrouck maakt zich zorgen om kern: Echte leiders hebben we niet

Vanhaezebrouck maakt zich zorgen om kern: "Echte leiders hebben we niet"

22-10-2016 08:26

Hein Vanhaezebrouck heeft heel wat oplapwerk na de pijnlijke nederlaag in Oekraïne. De Buffalo's gingen met 5-0 onderuit tegen Shakhtar Donetsk. Vanhaezebrouck vreest dat een pak spelers de kopjes zullen laten hangen.

"In deze groep zitten geen mannen die verbolgen zijn na zo'n zware nederlaag", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Echte leiders hebben we op dit moment evenmin. Daarom werken we met een leiderschapsteam." Eén dat bestaat uit Nana Asare, Rami Gershon, Stefan Mitrovic, Danijel Milicevic, Renato Neto en invallersdoelman Brian Vandenbussche.

Vooral de persoonlijkheid van de groep maakt hem zorgen. "'Tomorrow is another day', dat kan je tegen deze groep niet zeggen. Daar hebben we niet de persoonlijkheden voor", vertelt de coach. "Met deze groep moeten we de situatie evalueren. Wat is er fout gelopen? Wat deden we verkeerd? Wat moet beter? Ik moet ze sturen, hen bij de hand nemen, want deze kern bestaat uit twee groepen."

"Er zijn er een paar die van die 5-0 niet wakker liggen - zij kunnen zich daar over zetten. Maar bij anderen speelt dat wel in de hoofden. Dat zijn de twijfelaars. Hen moet je terug laten geloven in hun kwaliteiten", besluit de coach.