Bruggeling zat dicht bij Spaanse nationale ploeg: Hij volgde mij

Bruggeling zat dicht bij Spaanse nationale ploeg: "Hij volgde mij"

21-10-2016 23:10

Bij Club Brugge kon Tomas Pina nog niet helemaal overtuigen. Maar in Spanje maakte de middenvelder in het verleden wel al indruk. Er werd zelfs even geopperd om hem in de nationale ploeg van Spanje te zetten.

Toen Pina nog uitkwam voor Mallorca werd de middenvelder in verband gebracht met de nationale ploeg. Vincente Del Bosque, toenmalig bondscoach, zou aan hem gedacht hebben. "Hij volgde mij en toen mijn familie dat hoorde, werden ze gek", aldus Pina in La Dernière Heure.

"Het was als kind mijn grote droom. Maar ik was ook realistisch. Toen had Spanje met Sergio Busquets, Xavi en Andrès Iniesta spelers van een ander kaliber. Ook vandaag is de concurrentie enorm. Ik ben nooit ontgoocheld geweest dat ik niet werd opgeroepen. Het is simpelweg een stap te hoog voor mij", vertelt hij.

De middenvelder trok uiteindelijk naar Villarreal. Daar was hij nooit zeker van een basisplaats en besloot hij te vertrekken. Club Brugge trok hem aan, maar ook bij de Bruggelingen heeft Pina geen garantie op speelminuten.