Feest in Oostende na laat eigen doelpunt van speler KV Kortrijk

21-10-2016 22:23

Het is feest in KV Oostende. Het resultaat mag er dan wel niet naar zijn, maar de Kustboys zullen daar (even) niet om malen. In de laatste minuten van de wedstrijd kon KVO nog een punt pakken nadat het op een 0-2 achterstand kwam.

KV Oostende begon bijzonder scherp aan de wedstrijd met meteen een kans voor Andile Jali. De bal belandde op de lat en KV Kortrijk werd meteen wakker geschud. De bezoekers herstelden het evenwicht en kregen zelfs de betere kansen.

Halfweg de eerste helft kon er voor het eerst gevierd worden na een doelpunt van Idir Ouali. De thuisploeg zakte helemaal in elkaar en kon weinig weerwerk bieden. De thuisploeg kreeg nog één goede kans via topschutter Idir Saadi, maar de spits vergat te scoren.

Meteen na rust ging KVO op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter KVK dat de beste kansen kreeg. Silvio Proto redde eerst de meubelen nog. Maar acht minuten ver in de tweede helft was het dan toch raak. Samuel Gigot kopte een hoekschop binnen en KVK stond op een 0-2 voorsprong.

Anticlimax
De thuisploeg ging na het nieuwe tegendoelpunt op zoek naar een doelpunt. De Oostendse motor raakte echter niet op toerental. Landry Dimata en Yassine El Ghanassy werden nog op het veld gezet. Dimata kon zes minuten voor tijd nog voor de aansluitingstreffer zorgen. KVO ging in de aanval en werd daarvoor beloond. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Samuel Gigot een eigen doelpunt.