Opvallend: Lierse en Tubeke moeten wedstrijd staken door... de lichten

21-10-2016 22:05

Na zestig minuten voetballen moest de scheidsrechter in de wedstrijd tussen Lierse en Tubize even staken. De reden? De lichten bij Tubize deden het niet meer.

De hervorming van de Proximus League naar Eerste Klasse B moet zorgen voor meer professionaliteit. Daar was vrijdagavond in Tubize even niets van te merken. Na een uur voetballen moest de scheidsrechter de wedstrijd tussen Tubize en Lierse stilleggen door een gebrek aan licht. De lichten hadden even geen fut meer en moesten opnieuw op sterkte komen.

Het oponthoud duurde uiteindelijk zo'n vijftien minuten. Dan pas kon er opnieuw gevoetbald worden. Lierse zal de korte pauze wel in dank aangenomen hebben. De Pallieters stonden wel op een 1-2 voorsprong, maar hadden het in de tweede helft moeilijk.