MPH neemt het op voor bekritiseerde aanvaller: Hij had andere opdracht

MPH neemt het op voor bekritiseerde aanvaller: "Hij had andere opdracht"

21-10-2016 21:57

Michel Preud'homme is niet opgezet met de kritiek op Anthony Limbombe na de wedstrijd tegen FC Porto (1-2). De flankaanvaller zou tegen Porto deels verantwoordelijk geweest zijn voor het tegendoelpunt. Zo ziet Preud'homme het niet.

Bij het eerste doelpunt van Porto was zowat de hele linkerflank van Club Brugge op. De Mexicaan Miguel Layun kon zonder directe tegenstander naar doel lopen. Niet de fout van Limbombe, oordeelt Preud'homme.

"Ik vond sommige analyses wat vreemd. Het is belangrijk er alle cijfers en beelden bij te nemen voor je een besluit velt", vertelt hij op een persconferentie. "Er werd gezegd dat bij de goal van Layún Limbombe niet terug op zijn positie stond omdat hij te moe was, terwijl hij toen de opdracht had om centraal te spelen."

Ondanks het resultaat tegen FC Porto stemt de prestatie van zijn jongens Preud'homme wel tevreden. "Ik ben tevreden van de organisatie in de voorbije wedstrijden, niet van het resultaat. We moeten het goede meenemen en uit het slechte leren", besluit hij.