Anderlecht-speler reageert op Preud'homme: ''Dan zijn wij maar de underdog''

Anderlecht-speler reageert op Preud'homme: ''Dan zijn wij maar de underdog''

21-10-2016 19:38

Anderlecht speelde donderdagavond 1-1 gelijk tegen FSV Mainz 05 in de Europa League. Zondag wacht met de grote kraker tegen Club Brugge al weer de volgende belangrijke match. Paars-wit moet dus snel recuperen van de Europese wedstrijd.

Club Brugge kwam dinsdag al in actie en heeft dus twee dagen meer rust gehad. Voor Leander Dendoncker, die de pers vrijdag te woord stond, mag dit geen excuus zijn. ''Het was ook een zware wedstrijd in Duitsland. Dat kan zeker een impact hebben in het begin en op het einde van de wedstrijd. Maar het mag geen excuus zijn. Als we in het hoofd klaar zijn, zullen de benen wel volgen'', zo tekende Sporza op.

"Maar het is tegen Club Brugge dus iedereen zal wel extra gemotiveerd zijn. De 0-4 van de Play-Offs? Daar denken we niet meer aan. We hebben vorig seizoen ook drie keer gewonnen'', ging Dendoncker voort. De youngster reageerde ook op de woorden van Club-trainer Michel Preud'homme, die de aartsrivaal geen favoriet wilde noemen. ''Zegt Preud'homme dat zij favoriet zijn? Ach, wij focussen enkel op onszelf. Dan zijn wij maar de underdog'', antwoordde hij koeltjes.

Dendocnker kreeg ook nog de vraag of hij graag tegen de aartsrivaal speelt? ''Een voetbalveld is een voetbalveld. Of dat nu in Passendale, Brugge of Barcelona ligt. Dit is misschien wel de wedstrijd die Anderlecht het liefst wil winnen. En die op Standard, maar dat is al gelukt'', benadrukte hij.