Koeman daagt mega-aankoop uit: Zijn productiviteit moet omhoog

Koeman daagt mega-aankoop uit: "Zijn productiviteit moet omhoog"

21-10-2016 18:00

Yannick Bolasie heeft sinds zijn komst in augustus nog geen doelpunt gemaakt voor Everton. Ronald Koeman hoopt dat de vleugelaanvaller snel zijn eerste doelpunt maakt voor The Toffees. De Nederlandse manager wil meer rendement zien van de Congolees.

"Tien goals zou een mooie uitdaging zijn", tekent The Daily Mail op uit de mond van Koeman. "Hij doet het goed, het is een fantastische speler, maar zijn productiviteit moet omhoog'', zei de coach over de ploegmaat van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.

Bolasie kwam afgelopen zomer voor liefst 35 miljoen euro over van Crystal Palace. In zeven competitiewedstrijden was de dribbelaar goed voor drie assists. "Yannick kan op verschillende posities in de aanval spelen en voegt veel energie toe aan het team. Het is fijn om hem erbij te hebben, hij doet zijn stinkende best voor de club."

Everton begon het Premier League-seizoen fantastisch, maar is inmiddels afgezakt naar de zesde plaats. Komende zaterdag kan Bolasie een einde maken aan zijn periode van droogte als The Toffees het opnemen tegen Burnley, dat de geblesseerde Steven Defour moet missen.