Preud'homme duidelijk: ''Nee, ik ga niet zeggen dat Anderlecht favoriet is''

Preud'homme duidelijk: ''Nee, ik ga niet zeggen dat Anderlecht favoriet is''

21-10-2016 17:22

Titelverdediger Club Brugge staat op een teleurstellende zesde plaats in de Jupiler Pro League. Zondag komt ook nog eens aartsrivaal Anderlecht, dat vijf punten meer heeft, op bezoek. Michel Preud'homme ziet de Brusselaars echter niet als favoriet voor de topper.

''Nee, ik ga niet zeggen dat Anderlecht favoriet is'', reageerde hij tijdens de persconferentie op een vraag. ''Ik denk niet dat je van een Belgische ploeg kan zeggen, dat als ze op Brugge komen, zij ook favoriet zijn. Dat ga ik nooit zeggen. De realiteit is wel dat Anderlecht reageert, zoals Anderlecht altijd heeft gedaan in het verleden als het minder ging.''

Blauw-Zwart draait een moeizaam seizoen, maar volgens de coach speelt zijn ploeg zondag niet met de vorige matchen in het achterhoofd. ''Wij willen natuurlijk heel scherp zijn en die match winnen. Dat is logisch. Maar dat heeft niks te maken met die andere wedstrijden. Het is niet zo dat, omdat wij twee wedstrijden hebben verloren, we nu scherper moeten zijn. Nee, we moeten sowieso scherper zijn'', is hij duidelijk.