Lommel United verklaart keuze voor Meeuws: ''Hij was onmiddellijk gecharmeerd''

Lommel United verklaart keuze voor Meeuws: ''Hij was onmiddellijk gecharmeerd''

21-10-2016 16:48

Walter Meeuws keerde deze week terug in het Belgische voetbal. De 65-jarige coach werd donderdag gepreseenteerd als de nieuwe hoofdcoach van Lommel United, waar hij de opvolger is van de ontslagen Karel Fraeye. De tweedeklasser geeft nu meer uitleg over de keuze voor Meeuws.

Sportief directeur Sem Franssen legt in Het Belang van Limburg uit, dat Meeuws direct de topkandidaat van het Limburgse bestuur was. ''Wij hadden Meeuws vanaf het begin in het vizier. Toen we hem contacteerden, was hij ook onmiddellijk gecharmeerd. Maar uiteindelijk is het nog veel sneller gegaan dan we verwachtten. We zijn dus op snelheid gepakt'', aldus Franssen.

De clubleiding had een trainersprofiel opgesteld en voormalig bondscoach Meeuws voldeed daar dus perfect aan. "Na de exit van Karel Fraeye hebben we een aantal criteria vastgelegd waaraan de nieuwe coach moest voldoen. Hij moest zich kunnen vinden in de visie en de ambitie van de club, goed met jongeren kunnen werken, een organisatie kunnen neerzetten en vooral, ervaring hebben op het hoogste niveau.''

Het laatste punt gaf uiteindelijk de doorslag. ''We hadden goede gesprekken met een aantal kandidaten, maar in het laatste criterium had Walter meer dan een streepje voor. Zijn leeftijd is ook geen enkel probleem, hij volgt de Belgische competitie nog op de voet'', besluit Franssen. Meeuws kreeg scherpe kritiek van Hugo Camps vanwege zijn leeftijd, maar voor Lommel United is dat absoluut geen thema.