Guardiola drukt geruchten over Kompany de kop in: ''Ik hou van hem''

Guardiola drukt geruchten over Kompany de kop in: ''Ik hou van hem''

21-10-2016 16:16

De Britse media speculeerden de afgelopen dagen uitgebreid over de toekomst van Vincent Kompany. Onze landgenoot zou op weg naar de uitgang zijn bij Manchester City, maar Pep Guardiola ontkent dat hij het niet meer ziet zitten in 'Vince the Prince'.

Kompany werd woensdag opvallend genoeg buiten de selectie gelaten voor het duel met FC Barcelona (4-0 verlies). Guardiola gaf de voorkeur aan de 19-jarige rechtsachter Pablo Maffeo. Volgens de Spaanse coach was Kompany simpelweg niet fit voor het duel. ''Vincent was nog niet helemaal fit. Hij was zelf naar de dokter gegaan en vertelde mij dat hij niet 100% klaar was. Daarom nam ik die beslissing in Camp Nou", liet Guardiola vrijdag op een persconferentie weten. Opvallend genoeg was Kompany volgens eerder berichten nochtans volledig fit.

Zijn verwijzing naar de tribune bracht de geruchtenstroom over een vertrek flink op gang in Engeland, maar Guardiola drukt die nu de kop in. ''Ik heb nog nooit met Kompany getraind in het verleden. Maar wat ik van hem gezien heb als hij fit is, is dat hij een echte centrale verdediger. Ik hou van hem, maar we moeten goed voor hem zorgen. Kompany heeft een plaats in de toekomst van Manchester City, net zoals Sergio Aguero'', is hij duidelijk. Aguero werd net als de Rode Duivel gelinkt aan een vertrek bij The Citizens.