Opvallende plannen bij de UEFA: Champions League-finale over de grens

Opvallende plannen bij de UEFA: Champions League-finale over de grens

21-10-2016 15:03

Het is niet langer ondenkbaar dat de Champions League-finale ooit buiten Europa wordt gespeeld. Dat zegt Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA. Het verplaatsen van de finale naar andere werelddelen zou moeten bijdragen aan de wereldwijde bekendheid van het voetbal. 

"Qua afstanden maakt het niet uit", begint Ceferin zijn betoog volgens The Daily Mirror. "Het is van Portugal naar Azerbeidzjan net zo ver reizen als naar New York." Met het verplaatsen van de finale wil de UEFA meer animo wekken in landen als China of de Verenigde Staten. Het aanboren van nieuwe markten is financieel aantrekkelijk: er zullen in de toekomst meer mensen naar het voetbal kijken.

Ceferin weet nog niet of het plan ooit werkelijkheid wordt, maar stelt dat het in ieder geval de moeite waard is om over na te denken: "Het verplaatsen van de finale naar een land als China is ingewikkeld. Er zal nagedacht moeten worden over de verschillende tijdzones en over de schema's van de nationale competities." De aanvangstijd van de finale blijft sowieso hetzelfde (20.45 uur).