'Algerije zet zwaar in op Wilmots, bondsvoorzitter afgereisd naar België'

'Algerije zet zwaar in op Wilmots, bondsvoorzitter afgereisd naar België'

21-10-2016 14:40

Het is Algerije menens om Marc Wilmots te strikken. De Algerijnse bondsvoorzitter Mohamed Raouraoua is speciaal naar Brussel afgereisd in de hoop om vrijdag een akkoord te vinden met Wilmots.

Volgens Algerijnse bronnen zou Wilmots een loon van meer dan 100.000 euro per maand vragen. De Algerijnse bond wil daar nog iets vanaf doen, maar het verschil zou niet groot zijn. Een akkoord zou dan ook in de maak zijn, maar een akkoord is er nog niet. Dat bevestigde Katrien Lambeets, de vrouw van Wilmots die ook zijn zaken behartigt, aan Het Laatste Nieuws.

Vrijdag hoop Raouraoua met een getekend contract te kunnen vertrekken uit Brussel. De Algerijnse bronnen melden dat enkel het financiële aspect nog in de weg staat, maar volgens HLN zou Wilmots niet al te happig zijn voor een Afrikaans avontuur. De voormalige Belgische bondscoach zou liever aan de slag gaan in het clubvoetbal.

Algerije is op zoek naar een opvolger voor de Serviër Milovan Rajevac. Die hield het amper drie maanden vol aan het roer van Les Fennecs. Het 1-1 gelijkspel tegen Kameroen, waar Hugo Broos bondscoach, was de druppel.