Doorbraak van Musonda Jr. blijft uit: Hij was beter bij Anderlecht gebleven

Doorbraak van Musonda Jr. blijft uit: "Hij was beter bij Anderlecht gebleven"

21-10-2016 13:40

Voor Charly Musonda Jr. moet dit het seizoen van de doorbraak worden, maar voorlopig valt dat wat tegen. Het wonderkind heeft nog maar één keer mogen starten bij Betis Sevilla, te weinig om zijn niveau om te bouwen. Frank Raes vindt dan ook dat Musonda beter een andere keuze had gemaakt. 

Musonda is met zijn 20 jaar nog heel jong, maar hij had volgens Raes al verder kunnen staan. "Misschien had Charly Musonda gewoon wat langer in België moeten blijven, bij Anderlecht. Net iets lager mikken, maar altijd spelen", aldus Raes in Het Nieuwsblad.

Raes verwacht een pak meer van de Rode Duivel, die ook bij de nationale beloften geen indruk maakt. "Bij de jonge Rode Duivels, de U21-ploeg van Johan Walem, startte Charly in de laatste wedstrijd tegen Letland op de bank. Een blamage voor het snoezige wonderkind dat in eigen land ondertussen het label van arrogant en inefficiënt meedraagt. Samen met de rest van die U21."

De beelden van afgelopen week, waarin Musonda in de spelerstunnel wacht op zijn idool Ronaldo, zijn volgens hem tekenend. "Aandoenlijk en tegelijk een beetje pijnlijk voor de voetballer die nu al bijna een decennium lang het grootste Belgische voetbaltalent van zijn generatie wordt genoemd. Charly werd 20 vorige zaterdag. Yannick Ferrera trainde hem bij de jeugd en verkondigt tot op heden dat Charly Mu­sonda op zijn 14de al voetbalde met het overzicht van een volwassen prof. Een zeldzame diamant, onstuitbaar op de weg naar de top."