Vizier op Europa: Tegenstanders van Club kennen ook een mooi weekend

23-10-2016 23:00

Club Brugge mag zich dit seizoen tonen in de Champions League. De landskampioen speelt in Groep G van het kampioenenbal tegen Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Engeland, Portugal en Denemarken. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van Blauw-Zwart.

Leicester City - Crystal Palace: 3-1
Vorm: V-W-V-W-G-V-G-V-W
Stand: 11e op 20 ploegen met 11 op 26 punten
Leicester City heeft eindelijk nog eens een driepunter gepakt in de Premier League. Ahmed Musa, Shinji Okazaki en Christian Fuchs brachten Leicester op een 3-0 voorsprong. Yohan Cabaye kon de eer redden voor Palace in de slotfase. Christian Benteke mocht de hele wedstrijd meespelen. Hij trof de deklat in de eerste helft.

FC Porto - Arouca: 3-0
Vorm: W-W-V-W-G-W-W-W
Stand: 2e op 18 ploegen met 19 op 24 punten
FC Porto heeft de doordeweekse overwinning op Club Brugge een goed vervolg gegeven in de eigen competie. Arouca werd in Porto met overtuigende cijfers opzij gezet. Andre Silva, de plaag van Blauw-Zwart, was opnieuw de grote man met twee goals. Yacine Brahimi voor het slotakkord tegen de hekkensluiter.

Odense BK - FC Kopenhagen: 0-3
Vorm: W-W-W-G-W-G-G-W-W-G-W-G-W-W
Stand: 1e op 14 ploegen met 32 op 42 punten
Alle ploegen uit deze Champions League-poule waren dit weekend op dreef. FC Kopenhagen ging op bezoek bij laagvlieger Odense BK en had zoals verwacht een makkelijke middag: 0-3. Benjamin Verbic maakte voor rust de openingsteffer, waarna Frederik Tingager de koploper kort na de pauze hielp met een own-goal. Thomas Delaney bepaalde vervolgens in de 77e minuut de eindstand.