Bico is staalhard voor zijn spelers: Dan heb ik maar één woord: buiten

Bico is staalhard voor zijn spelers: "Dan heb ik maar één woord: buiten"

21-10-2016 12:12

Antwerp stelde afgelopen week David Gevaert en John Bico voor als aanwinsten, maar het is vooral die laatste die de lijnen zal uitzetten. Bico staat bekend om zijn vaak ongewone methoden en vooral ook zijn strenge regels.

Zo gelooft Bico in ijzeren discipline. Te laat komen op training betekent geen boete, zoals bij de meeste clubs. Je vliegt dan gewoon voor onbepaalde tijd uit de selectie. Bico geeft dat zelf toe in Gazet Van Antwerpen. “Wat telt is respect voor de job, respect voor de club, respect voor de ploegmaats en respect voor de mensen die betalen om naar de wedstrijden te komen. Dat zijn simpele dingen. Maar daarover sluit ik geen compromissen. Voor wie één van deze zaken niet heeft, heb ik maar één woord: buiten."

Qua training gebruikt Bico niet vaak moderne technieken. Ex-speler Mike Vanhamel beweert dat White Star nooit ook maar één video heeft gezien van de tegenstander. Bico nuanceert dat, maar geeft toe dat hij dat liever niet doet. "Het is overdreven dat ik nooit video-analyses zou doen. Maar ik toon inderdaad zelden beelden van de tegenstander aan mijn spelers. Ik vind dat je moet uitgaan van je eigen sterkte. De tegenstander moet een probleem hebben met ons. Wij niet met hen."

Over één ding zijn al zijn ex-spelers het eens: Bico is een meester-motivator. "Het vormen van een ploeg is één van mijn sterke punten. De mensen die White Star vorig seizoen aan het werk hebben gezien, zagen een ploeg die alles geeft van de eerste tot de laatste minuut. Een ploeg die voor elkaar knokte, spelers die elkaars fouten accepteren en willen rechtzetten. Ik probeer die waarden over te zetten op een ploeg."