Schopt Wilmots het weer tot bondscoach? 'Zijn profiel valt in de smaak'

Schopt Wilmots het weer tot bondscoach? 'Zijn profiel valt in de smaak'

21-10-2016 10:45

Wordt Marc Wilmots de derde Belgische coach die bondscoach wordt van Algerije? Die kans bestaat, want het Noord-Afrikaanse land heeft interesse. Robert Waseige vindt in ieder geval dat hij het juiste profiel heeft.

Waseige was in 2004 nog aan de slag in Algerije, hij is dus goed geplaatst om de oordelen over de situatie. "Ik hoop dat hij zich kan herlanceren als trainer. Het zou jammer zijn als hij enkel wordt herinnerd als bondscoach van België. Ik denk zeker dat hij daar kan slagen. Het verbaast me niet dat zijn profiel in de smaak valt bij die federatie. Marc is autoritair, een motivator die geboren is om een groep achter zich te hebben", vertelt Waseige in La Dernière Heure.

Waseige waarschuwt Wilmots wel voor de valkuilen. "Voor hij tekent moet hij zijn verblijf goed bestuderen. Ik heb dat niet genoeg gedaan toen. Ik leefde in een villa, in een wijk voor diplomaten. Ik kon nooit naar buiten, dat werd snel saai. Maar Marc zal wel dingen vinden om zich te amuseren. De exotische ervaring daar kan hem ook de ogen openen. Hij moet weten dat niet iedereen hem graag ziet komen."

Een andere Belgische coach die in Algerije werkte was Georges Leekens. Hij vindt dat Wilmots niet moet ingaan op het aanbod. "Duitsland ligt hem beter, hij kan beter daar naartoe. Ik denk dat hij naar Wolfsburg of Schalke gaat. Hij zal zich beter kunnen behelpen in Duitsland dan in Afrika. Het zal ook van zijn manager afhangen, maar Wilmots kennende neemt hij de eindbeslissing."