Ex-Anderlechtman kreeg harde boodschap van Weiler: Ik moet jou niet hebben

Ex-Anderlechtman kreeg harde boodschap van Weiler: "Ik moet jou niet hebben"

21-10-2016 10:15

Dat René Weiler niet altijd de zachte hand gebruikt weten we ondertussen goed. Heel wat spelers moesten hun koffers pakken na zijn komst. Ook Ibrahima Conté kreeg slecht nieuws, maar is blij dat Weiler zo eerlijk was met hem.

De Zwitserse coach gaf Conté geen illusies bij zijn komst. "Weiler kwam, zei hij me heel eerlijk en duidelijk: 'Ik moet je niet hebben. Zoek je een goede club waar je kan spelen, want hier ga je derde keuze zijn en ik weet dat je die rol niet zal accepteren.' Eigenlijk was het een opluchting om dat te horen, want in mijn hoofd had ik al afscheid genomen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Voor Weiler heeft Conte dan ook een pak meer respect dan voor Besnik Hasi. 'Hasi was niet eerlijk met mij. Hij zei altijd dat hij me nodig had, maar dat waren holle woorden. Toen ik mijn contract tekende, toonde hij me een bord: 'Conte, jij kan op vier posities spelen.' Ik voelde me verzekerd van speelkansen en dacht dat ik er beter kon worden, maar eerlijk: ik heb er nu spijt van", moet hij toegeven.