Ex-publiekslieveling hoopt wellicht ooit terug te keren naar Club Brugge

Ex-publiekslieveling hoopt wellicht ooit terug te keren naar Club Brugge

21-10-2016 09:52

Victor Vázquez droeg tussen 2011 en 2016 liefst 173 keer het shirt van Club Brugge. De Spanjaard groeide in die jaren uit tot een publiekslieveling van de Brugse fans en was bovendien een smaakmaker in de Jupiler Pro League. Hij speelt nu in Mexico, maar heeft het daar niet naar zijn zin.

Vázquez koos in januari voor een Mexicaans avontuur bij CD Cruz Azul, maar sinds zijn komst kwam hij amper vier duels in actie voor de topclub. Hij denkt dan ook aan een spoedig vertrek. "We zijn niet ongelukkig, maar zeker ook niet gelukkig met de beslissing om Brugge te verlaten. Het leven in Mexico-stad is niet wat we er ons van voorgesteld hadden. Meer dan 25 miljoen inwoners en het is er een beetje gevaarlijk. Zeker als je familie en kinderen hebt, is het er niet gemakkelijk. Als we buitenkomen, hebben we bescherming nodig. We zoeken naar een oplossing, we zien wel wat er uit de bus komt'', vertelt een ontevreden Vázquez in Het Laatste Nieuws.

Het is voor hem zeker een optie om ooit terug te keren naar Blauw-Zwart. ''Áls ik op een dag terugkeer naar België, dan het liefst naar Club en niet naar Standard, Gent of Anderlecht. Club heeft me de kans gegeven om mijn carrière te herlanceren en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn'', is de 29-jarige spelbepaler zeer postief over zijn ex-club.