Flankspeler wilde graag weg bij Anderlecht: ''Was daar toch niet meer gelukkig''

Flankspeler wilde graag weg bij Anderlecht: ''Was daar toch niet meer gelukkig''

21-10-2016 09:32

Ibrahima Conte kende vorige week een droomdebuut voor KV Oostende. De flankaanvaller speelde 90 minuten en was direct goud waard met zijn winnende treffer tegen KV Mechelen (2-3). Conte wil het spelplezier terugvinden aan de kust.

Conte trok in de zomer van 2014 van Zulte Waregem naar Anderlecht. Hij wist echter nooit te imponeren in Brussel en zat sinds vorig seizoen op een zijspoor. Hij wilde dan ook graag weg bij paars-wit. ''Voor mij was het een uitgemaakte zaak dat ik Anderlecht ging verlaten'', spreekt hij duidelijke taal in Het Laatste Nieuws. Mijn voorkeur ging uit naar Oostende, een team dat niet alleen wil winnen, maar ook attractief voetbal probeert te brengen. Ik had geen zin om de hele tijd te verdedigen.''

Hij kreeg zijn gewenste transfer naar Oostende, in principe een stap terug. ''Als je de vijf à zes beste clubs van het land neemt, dan reken ik Oostende daarbij. Ik had er geen probleem mee om naar een 'kleinere club' te trekken, ik was toch niet meer gelukkig bij Anderlecht. Ik wil voetballen en dan interesseert de naam van de club mij niet'', besluit Conte.