Bijzondere Belastingsinspectie vordert liefst 21 miljoen terug in voetbalsector

Bijzondere Belastingsinspectie vordert liefst 21 miljoen terug in voetbalsector

21-10-2016 09:00

De voetbalsector ligt al decennia lang onder een vergrootglas van de belastingdienst. De Bijzondere Belastingsinspectie kwam deze zomer weer in actie tegen belastingfraude in de voetballerij en vorderde liefst 21 miljoen euro terug. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Johan Van Overtveldt (N-VA), minister van Financiën, zou dit antwoord hebben gegeven op een vraag van Peter De Decker (N-VA). Van Overtveldt kon aan de krant enkel bevestigen dat de actie van de fiscus in juni al 21 miljoen euro opleverde. De minister wil echter niet in detail treden, waardoor hij geen namen noemde van clubs of spelers.

Van Overtveldt liet wel weten waar de fiscus sinds 2014 grootschalig onderzoek naar doet. "Daarbij komen allerlei aspecten aan bod, zoals zwarte verloningen, tv-uitzendrechten, portretrechten en buitenlandse constructies", antwoordde de minister. Vermoedelijk komt het geld van bij bedenkelijke fiscale constructies en bepaalde voetbalclubs die meerdere jaren geen belastingen betaalden op de gigantische inkomsten die ze haalden uit tv-uitzendrechten voor Belgacom en Telenet, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De fiscus heeft volgens de krant ook nog drie Rode Duivels in het vizier. Het onderzoek naar Eden Hazard, Romelu Lukaku en Thibaut Courtois is echter nog niet afgerond. Het trio zou opvallende postbussen in Zwitserland hebben.