Zorgen om Kompany: 'Is hij op weg naar de uitgang bij Manchester City?'

Zorgen om Kompany: 'Is hij op weg naar de uitgang bij Manchester City?'

21-10-2016 08:00

Manchester City werd woensdag met een harde 4-0 nederlaag naar huis gestuurd door FC Barcelona. Dat gebeurde zonder Vincent Kompany, die op de tribune zat. Volgens Engelse media moet hij zich zorgen maken over zijn toekomst bij de Citizens.

'Vince the Prince' was volledig fit voor de Champions League-ontmoeting, maar werd toch gepasseerd door zijn coach Pep Guardiola. De Spanjaard gaf in zijn selectie de voorkeur aan de 19-jarige rechtsachter Pablo Maffeo. Volgens tabloid The Sun zijn de dagen van Kompany bij de Engelse topclub geteld. Guardiola zou namelijk nadrukkelijk een nieuwe verdediger wensen.

De tabloid schrijft dat CEO Ferran Soriano woensdag zelfs bevestigde dat hij deze zomer Leonardo Bonucci probeerde te halen, maar dat Juventus de Italiaan niet wilde verkopen. Het is zeker niet uit te sluiten dat City in de winter een nieuwe poging voor hem gaat wagen. Naar verluidt hebben de clubleiding en technische staf te veel twijfels over de fitheid van Vincent Kompany.

The Mirror meldt dat naast Kompany ook Sergio Aguero op het lijstje staat om te mogen vertrekken, nadat hij in Barcelona verrassend genoegen moest nemen met een reserverol. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) and Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) worden nadrukkelijk aan de City gelinkt.