Maes trots op zijn ploeg: ''We kunnen topploegen in Europa aan''

Maes trots op zijn ploeg: ''We kunnen topploegen in Europa aan''

21-10-2016 07:39

Racing Genk boekte donderdag in eigen huis een zeer knap resultaat in de Europa League door Athletic de Bilbao met 2-0 te verslaan. Genk-trainer Peter Maes was met tevreden over de getoonde reactie van zijn ploeg na de povere prestatie tegen Royal Excel Moeskroen (2-2).

''Ik ben tevreden dat de groep dit heeft kunnen opbrengen na de teleurstelling van afgelopen weekend tegen Moeskroen. Als we onze taken naar behoren uitvoeren, kunnen we topploegen in Europa aan. Ik ben heel blij dat de jonge ploeg dit heeft kunnen opbrengen. Het resultaat is heel mooi, en we speelden niet eens onze beste wedstrijd. Daarvoor zat er nog te veel afval in ons spel'', luidde zijn reactie aan Het Nieuwsblad.

Genk had vooral in de openingsfase lastig met de Spanjaarden. ''We toonden te veel respect voor de tegenstander'', luidde de uitleg van Maes. ''Het tempo lag ook hoger dan we gewoon zijn en dat was even aanpassen. Maar we hebben het slim gespeeld en het tempo uit de match gehaald. Zij konden bovendien hun kansen niet verzilveren en dat deden wij wel toen we beter in het spel kwamen.''

Maes kwam ook nog even terug op de schandalige overtreding van Bilbao-spits Aritz Aduriz, die Thomas Buffel met een kniestoot van het veld trapte. ''Die verdiende donkerrood te krijgen'', was de coach duidelijk. “We zullen morgen/vrijdag de schade opmeten om te zien of Buffel spoedig inzetbaar is.'' Buffel zelf hoopte dat dit nog een staartje krijgt.