Van Persie redt eer ondanks afstraffing bij United, kater voor AS Roma

20-10-2016 23:21

De terugkeer van Robin van Persie op Old Trafford is uitgelopen op een teleurstelling. Fenerbahçe kon niet op tegen Manchester United, dat met liefst 4-1 aan het langste eind trok.

Manchester United - Fenerbahçe 4-1
De ploeg van trainer Dick Advocaat liep in de eerste helft achter de feiten aan. Paul Pogba en Anthony Martial zetten United vanaf de strafschopstip al snel op een 2-0 voorsprong, waarna een daverende knal van Pogba nog voor rust voor 3-0 zorgde. Na de 4-0 van Jesse Lingard in de tweede helft, deed Van Persie wat terug tegen zijn oude club. De Nederlander kreeg bij zijn wissel vervolgens applaus van de United-supporters.

AS Roma - Austria Wien 3-3
De Romeinen gaven een 3-1 voorsprong uit handen tegen Austria Wien. Stephan El Shaarawy (twee goals) en Alessandro Florenzi leken hun ploeg een simpele zege te bezorgen, maar Dominik Prokop en Olarenwaju Kayode zorgden voor een Oostenrijkse verrassing. Radja Nainggolan speelde de hele wedstrijd.

Saint-Etienne - Qabala 1-0
In de groep van Anderlecht kon Saint-Étienne eindelijk nog eens winnen. Het had het niet gemakkelijk tegen de Azerbeidjzaanse bezoekers, maar won uiteindelijk toch met het kleinste verschil. Twintig minuten voor tijd scoorde Ricardinho een eigen doelpunt.

Overige uitslagen 21:05 uur duels:
Viktoria Plzen - Astra 1-2
Dundalk - Zenit Sint Petersburg 1-2
Olympiakos - Astana 4-1
Young Boys - APOEL Nicosia 3-1
Rapid Wien - Sassuolo 1-1