Sprankelend Racing Genk pakt nu ook scalp van Athletic Bilbao

20-10-2016 22:56

Racing Genk heeft zijn sterke thuisreputatie opnieuw waargemaakt. Tegen Bilbao, toch een kwartfinalist van vorig seizoen, speelde het opnieuw uitstekend en won het met 1-0.

Na de 3-1 tegen Sassuolo had Genk al indruk gemaakt in zijn nochtans moeilijke groep, maar Bilbao is nog een stapje hoger. Het kreeg dan ook de eerste kans, maar het lobje van Aritz Aduriz viel op het dak van het doel. Even later kon Aduriz wel scoren op een pass van Williams, maar de Bask stond buitenspel. Genk kon tegenprikken met een doelrijpe kans voor Susic, maar sloeg pas echt toe voor de rust. Het schot van Bailey werd nog geweerd door doelman Herrerin, maar Jakub Brabec kon de rebound niet meer missen. Genk kon gaan rusten met een 1-0.

Bilbao begon scherp aan de tweede helft, iets te scherp zelfs. Aduriz gaf Thomas Buffel een stevige kniestoot bij een corner, Buffel moest vervangen worden. Donkerrood, maar de Bask bleef gewoon staan. Genk moest de bal aan Bilbao laten in de tweede helft. Toch kreeg Alejandro Pozuelo een heel grote kans, Herrerin hield zijn club in de match met een topredding. Tien minuten voor tijd nam Wilfred Ndidi alle twijfels weg. Hij nam een afvallende bal heerlijk op de slof en liet de doelman kansloos. In de slotfase kon Bilbao nog een penalty krijgen na een fout van Bryan Heynen, maar de ref floot niet.

Racing Genk schopt het zo tot groepsleider. Het heeft als enige zes punten. Rapid Wenen en Sassuolo speelden gelijk, zij hebben nu allebei vier punten. Bilbao sluit de rij met 'maar' drie punten.