Vanhaezebrouck hekelt mentaliteit na 5-0 nederlaag: Heel weinig meters gedaan

Vanhaezebrouck hekelt mentaliteit na 5-0 nederlaag: "Heel weinig meters gedaan"

20-10-2016 22:18

AA Gent heeft zwaar verloren van Shakhtar Donetsk, in Lviv werd het 5-0. Hein Vanhaezebrouck vindt die cijfers duidelijk overdreven. Hij ziet vooral efficiëntie als het voornaamste probleem, al hebben sommigen ook problemen met de mentaliteit.

AA Gent kwam in beide helften wel aan doelkansen, onder meer met Milicevic, Perbet en Coulibaly. Vanhaezebrouck geeft aan dat de wedstrijd er anders had kunnen uitzien als zijn spitsen wat koelbloediger waren. "We vochten terug, hadden verschillende kansen, maar waren niet zo efficiënt als zij waren", luidt de reactie van de coach op zijn persconferentie.

"Gulheid is het woord van AA Gent in 2016-2017. Vanavond waren we superlatief gul, het was er een beetje over. Ik vond de manier waarop we de derde en vierde goal slikken onaanvaardbaar. Wat me het meest stoorde, was dat sommige jongens niet met dezelfde ingesteldheid speelden als anders in Europese wedstrijden. Ik ben er zeker van dat sommigen in de tweede helft heel weinig meters hebben gedaan. Het is zonde, want in de eerste helft hebben we getoond dat we dit niveau aankunnen", vertelde hij later nog aan Sporza.