Strijdend Standard pakt dankzij Belfodil nog puntje tegen Panathinaikos

20-10-2016 20:55

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar Standard heeft nog een puntje kunnen sprokkelen tegen Panathinaikos. De Rouches kwamen snel op achterstand. Maar na heel veel strijd sleept het nog een verdiend 2-2 gelijkspel uit de brand.

De Grieken zaten al snel op rozen na een doelpunt van Victor Ibarbo. De Colombiaanse spits verschalkte Jean-François Gillet met een geweldig schot. De ervaren doelman had geen schijn van kans. De supporters probeerden het vuur erin te houden, maar bij de ploeg was dat vuur nauwelijks te bespeuren.

Panathinaikos joeg goed door op Standard. De Rouches kwam tot geen enkele kans. Na een half uur voetballen werd de bonus verdubbeld voor Panathinaikos. Ibarbo prikte zijn tweede van de avond binnen. Alarmfase rood voor de Rouches, die echt wel moesten tegenprikken. Net voor rust kwam die er ook. Op slag van rust kreeg Standard een penalty na een fout van Giorgos Koutroubis. Edmilson werkte de strafschop koel af.

De Standard-show
Meteen na de pauze ging Standard op zoek naar de gelijkmaker. De Luikenaren bleven aandringen en kregen steeds meer greep op de partij. Orlando Sa miste nog een reuzenkans na een knappe actie van Isaac Mbenza.

Standard had bloed geroken en bleef gaan. Tien minuten voor tijd was het dan toch zover. De Rouches kregen net buiten de zestien een vrije trap. Ishak Belfodil zette zich achter de bal en trapte onder de muur. Via doelman Luke Steele belandde de bal in doel. Het publiek ging helemaal uit de bol en stond weer als één man achter hun team. Een Standard vol vuur ging er nog volledig voor, maar het bleef 2-2.