Belhocine verwacht lastige match: ''Oostende thuis moeilijk te bespelen''

Belhocine verwacht lastige match: ''Oostende thuis moeilijk te bespelen''

20-10-2016 14:38

KV Oostende en KV Kortrijk openen vrijdagavond de elfde speeldag in de Jupiler Pro League. De bezoekers staan voor een lastige verplaatsing, want Oostende is ijzersterk in eigen huis. Dat beseft ook Kortrijk-'coach' Karim Belhocine.

Belhocine kwam in gesprek met het clubkanaal van de Veekaa ook nog terug op de spektakelmatch tegen Standard Luik (3-3). ''Het was een spectaculaire match. Met zes doelpunten in de eerste helft. De toeschouwers hebben zich niet verveeld. Ik had liever de drie punten gekregen en er één minder tegen gekregen. Maar, bon. Het is wat het is'', baalde hij toch enigszins van het resultaat.

Hij keek echter snel vooruit naar de match van vrijdag. Belhocine komt de nodige bekende gezichten tegen bij de Kustboys. Zarko Tomasevic, Brecht Capon en Adam Marusci hebben bijvoorbeeld alle drie een verleden bij Kortrijk. ''Het is een speciale match, want we zullen heel wat spelers terug zien die de geschiedenis van Kortrijk mee hebben geschreven. Maar na het terugzien van elkaar hopen we er een mooi resultaat neer te zetten.''

Dat zal nog niet gemakkelijk zijn, want Oostende pakte 13 op 15 in de eigen Versluys Arena. Belhocine is ook op de hoogte van de statistieken. ''Het is een team dat thuis moeilijk te bespelen is. Het team werd gevormd om Play-Off 1 te spelen. We moeten heel geconcentreerd zijn en een goede match spelen om daar punten te kunnen paken'', besloot hij. Belhocine leverde zijn club woensdag nog een boete van de Licentiecommissie op.