Supporters van Anderlecht tasten diep in de buidel, Kortrijk-fans hebben geluk

Supporters van Anderlecht tasten diep in de buidel, Kortrijk-fans hebben geluk

19-10-2016 12:18

De fans van KV Kortrijk zijn het goedkoopste af bij hun club. Die van Anderlecht hebben dan weer reden tot klagen. Dat blijkt uit onderzoek van Flipit, dat research deed naar de prijzen van abonnementen, losse tickets en de merchandise van alle clubs in de Jupiler Pro League.

De Kerels maken het verschil vooral bij de prijs van hun abonnementen. Het goedkoopste tarief bij Kortrijk bedraagt 119 euro. Dat is maar liefst 100 euro minder dan Anderlecht, wat van paars-wit meteen de duurste club maakt op dat vlak. De op één na goedkoopste club om een heel seizoen naar te gaan kijken, is KV Oostende met 129 euro. Aan de kust ben je dan wel het meeste kwijt (30 euro) voor een aparte match.

Dure shirts bij Club
Ook op het vlak van losse tickets en shirts ben je als fan bij Kortrijk goedkoop af. Club Brugge spant dan weer de kroon op het vlak van tenues. Door een upgrade van het materiaal ben je maar liefst 98 euro kwijt, terwijl ze in Kortrijk maar 60 euro moeten betalen. Eupen, Moeskroen en Lokeren doen nog beter met 55 euro.

Lokeren en Moeskroen ook goedkoop
Dat Lokeren niet als goedkoopste uit de test komt, dankt het vooral aan de prijs van zijn abonnementen (150 euro), want op vlak van merchandising (sjaals aan 9 euro) en losse kaarten (12 euro) zijn zij goedkoper dan Kortrijk. Moeskroen wringt zich als tweede goedkoopste nog tussen de Waaslanders en West-Vlamingen in.

Anderlecht duurste club
Vooral door de hoge toegangsprijzen, zowel voor een seizoenskaart als voor een gewoon ticket, is Anderlecht in het algemeen de duurste club om fan van te zijn. Club Brugge is een logische tweede, maar de rest van de top vijf is ietwat verrassend. KV Mechelen, Waasland-Beveren en Eupen kosten hun fans eveneens veel geld.

De cijfers van dit onderzoek komen van Flipit.

Flipit is een online besparingsplatform dat de consumenten helpt met online te besparen.